måndag 30 april 2012

Trevlig Valborg!



Letade i arkivet efter en bild som kunde symbolisera Valborgselden men hittade ingen. Får väl ge mig ut till brasan under kvällen. Under tiden bjuder jag på en bild med de rätta färgerna i alla fall.
Hoppas ni alla får en trevlig Valborg!

Fågeln i soluppgången, Äskhult april 2012

söndag 29 april 2012

Renoveringsobjekt



Allt borde väl gå att renovera? Det är nog bara en fråga om hur lång tid det tar.

Ödehus, Marks kommun, Pingst 2009

lördag 28 april 2012

Skönheter i regnet




Två bilder till från förra helgen.

Backsippor på Fjärås Bräcka, 15 april 2012

fredag 27 april 2012

Backsippor



Förra helgen låg jag i regnet på Fjärås Bräcka för att fotografera de första backsipporna. Inte många var utslagna men desto fler knoppar fanns det. Ytterligare ett vårtecken!

Backsippa, Fjärås Bräcka 15 april 2012

torsdag 26 april 2012

Morgonspegling



Isen låg fortfarande kvar på en del gölar vid besöket på mossen. Dessutom var det minusgrader på nätterna så det frös på ytterligare. Fast nu går det fort med våren. När man bara har tid att vara ute med kameran på helgerna så hinner man knappt med tycket jag. Vårgrönskan exploderar känns det som.

Knuthöjdsmossen, Hällefors 13 april 2012

onsdag 25 april 2012

Vinterspegling



I vintras såg speglingarna på mossen annorlunda ut.

Knuthöjdsmossen, Hållefors 31 dec 2012

tisdag 24 april 2012

Mosspegling



Förra helgen bjöd på flera promenader ute på mossen vid olika tider på dygnet. Det är avkoppling det!

Knuthöjdsmossen, Hällefors 13 april 2012

måndag 23 april 2012

Skogsspegling



En bild från Påskdagens morgon. Jag var uppe tidigt. På väg hem körde jag förbi Skärsjön och såg en massa vass spegla sig i vattnet. Ni har sett någon bild därifrån tidigare men även skogen speglade sig i sjön. Det blev några bilder åt det hållet också.

Skärsjön, Kungsbacka 8 april 2012

söndag 22 april 2012

För balansens skull



Det har blivit en hel del bilder på blåsippor i år och (inte ännu) lika många på vitsippor. Så för att balansera lite så kommer här den enda vitsippsbilden som fann nåd inför mina ögon i går även om den var väldigt "vanlig". Nåja, på 15 min i trädgården bland de få vitsippor som växer där så blir det inte så avancerat eller mycket gjort.

Åsa 21 april 2012

lördag 21 april 2012

Tack!



Så skönt att ni finns, alla besökare på min blogg! Utan er hade jag inte haft samma drivkraft att fortsätta med fotograferande och bloggandet. Det är ju ni som är anledningen till att jag i går passerade 80 000 besök på bloggen sedan starten hösten 2010. Det känns som en svindlande summa och jag tar det som ett bevis på att ni trivs med att titta in här. 1213 inlägg och minst det antalet bilder också. Det har blivit en del. Fortfarande blir det minst ett inlägg per dag även om jag emellanåt flaggat för att det inte är säkert att det fortsätter så.
Hela mitt fotograferande har gått i vågor beroende på tid. Just nu börjar jag komma igång igen efter en period med lite mindre aktivitet. Däremot har jag inte hunnit kommentera på era bloggar i vår i den utsträckning jag skulle velat. Fast jag vill att ni ska veta att jag är inne där så ofta jag kan för att se på alla härliga bilder. Kommentarerna kommer.
Så än en gång, ett stort TACK till er alla nu när bloggen passerar ännu en milstolpe. Firar med en av mina favoritblommor, blåsippan.

(80036)

fredag 20 april 2012

På måfå



När inspirationen inte vill infinna sig kan man alltid sätta sig ner och se sig omkring. Lyfta kameran till ögat och trycka av. Den här bilden som kom till just på det sättet för någon vecka sedan.

Åsa 7 april 2012

torsdag 19 april 2012

Isbelagd göl



Trots allt blev det fler intressanta promenader både på mossen och andra håll. Det var en skön och avkopplande helg med hela familjen.

Knuthöjdsmossen 14 april 2012

onsdag 18 april 2012

Morgon utan soluppgång



I fredags gick jag ut på mossen vid 5.30. Precis när jag kom ut försvann den lilla strimman av solen in i molnen så det blev ingen snygg soluppgång. Efter någon timme smög den emellanåt fram igen i ett rejält dis. De följande morgnarna var ungefär likadana...då vände jag tillbaka till sängen efter en blick ut genom fönstret.

Knuthöjdsmossen 13 april 2012

tisdag 17 april 2012

Solnedgångseld



När solen gick ner över mossen speglade den sig i gölarna och det såg ut som om träden tagit eld.

Knuthöjdsmossen 12 april 2012

måndag 16 april 2012

Tranor och Smålom - På samma dag




I torsdags körde dottern och jag upp till stugan via Hornborgasjön. Tranorna skulle vara 18 000 men de befann sig alla på långt håll så det blev ont om stilstudier i år.
På kvällen blev det en kvällspromenad i solnedgången på mossen. Smålommen har kommit och det är fler par i år än förra året. Revirstriderna är tuffa. En göl per par och nåde den som ens flyger över. Då startar ett intensivt oväsen.
Utöver dessa fåglar fanns det bland annat en hel del knipor och änder på mossen. Samt småfåglar. Det är så skönt att få höra hela fågelkonserten igen.
Dessutom blev en del lek med panorering och då får man väl kalla det hela kreativa bilder med tanke på resultatet? Fast visst ser man vilka fåglar det är?

Hornborgasjön och Knuthöjdsmossen 12 april 2012


söndag 15 april 2012

Blått och vitt...och ett strå



Inte alltid ser jag innan jag trycker på knappen att något ovidkommet ligger i fokus.


lördag 14 april 2012

Grafik i kubik





Skärsjön 8 april 2012

fredag 13 april 2012

Mer av det goda



Ja, eftersom jag inte kan se mig mätt på blåsippebilderna så kommer det en till här. Kanske blir inte den helller årets sista...

torsdag 12 april 2012

Den kyliga morgonen



Påskdagsmorgonens utflykt till Äskhult i soluppgången vid 6-tiden resulterade i en uttagen bild till årsboken. Den kan beses om du klickar här.
Det blev några fler bilder gjorda. Bl.a. den jag visar i dag. En annan av dem jag gillade mest.

Åskhult 8 april 2012

onsdag 11 april 2012

Vårglädje



Strömmande vatten lockar mig alltid till nya bilder. Det känns glädjefyllt och spralligt. Dessutom kan man ibland hitta förvånande bilder bland vågorna.


Börjar bli tjatigt



Ja, ovädret alltså men...visst är det bra med bevattning men... regn och dimma kan ju ge bra bilder men... lite enformigt blir det... i längden... när man äntligen är ledig några dagar

Skärsjön med oralt exhalationsfilter, Kungsbacka 7 april 2012

tisdag 10 april 2012

Fortsatt oväder



Stick-inte-näsan-utanför-dörren-vädret fortsätter idag. Nu med ökande vind också tillsammans med skyfallen. Får väl bli en shoppingtur i stället för fototur. Behöver nya regnbyxor så jag kan ta mig ut igen.
Påskdagens morgon bjöd i alla fall på en skön tur med minus 7.5 grader och vacker soluppgång.
(bilden "grejad" med i LR)

Fågeln i soluppgången, Äskhult 8 april 2012

måndag 9 april 2012

Liksom inte färdig ännu



Ja, med sipporna alltså. I dag hade jag tänkt mig en tur till "min hemliga backe" för att hälsa på blå- och vitsipporna igen. En blick genom fönstret räckte för att inse att det blev inget med det. Regnet skvalar ner och det blåser en hel del. Då får det bli arkivbilder i stället.

Tjolöholm 7 april 2012

söndag 8 april 2012

Påskkycklingen



Det är tydligt att jag influeras av årstiderna. När jag var på jakt efter något påskmotiv i förrgår så fastnade jag med de nyinköpta orkidéerna. För där, mitt i blomman, satt det en påskkyckling och kvittrade. Ser du också den?

lördag 7 april 2012

Sköna påsken



Så kom då äntligen solen tillbaka. Befriande efter långfredagens dimma och regn med snöblandning. Visserligen når inte termometern upp till så många grader och blåser snålt gör det men vi fick en skön promenad utefter stranden i alla fall. Kameran fick följa med men bara med ett objektiv på så ejdrarna fick beskådas på avstånd. Nu börjar i alla fall lusten att fotografera komma tillbaka så det blir nog fler fotochanser i påskhelgen och förhoppningsvis även lite mer "arbetade" bilder igen.

Åsa 7 mars 2012

Glad påsk



Glad påsk önskar jag er alla!

fredag 6 april 2012

Efter vintern



Så här på långfredagen passat det nog med en svartvit bild med minnen från vintern.

Tjolöholm 31 mars 2012

torsdag 5 april 2012

En alldeles särskild dag



För 27 år sedan var den 5 april en långfredag. I dag känns den dagen inte lika lång som då. Grattis!

onsdag 4 april 2012

Repris men ändå inte



En bild som inte kom med i årsboken. Jag visade för någon vecka sedan en annan variant av den här. Dagens bild är den jag ändå tyckte var bäst. Vad tycker ni?

Kungsbackaån mars 2012

tisdag 3 april 2012

Bed and breakfast?



Inte skulle jag vilja varken sova över där eller köpa det. Blir det kanske bättre med investeringen i värmepumpen?

måndag 2 april 2012

Träden blommar



Nu blommar sälgen. De tycker jag är vackra och ger en klar känsla av att vi är på väg mot varmare tider.

Tjolöholm 31 mars 2012


(79065)

söndag 1 april 2012

Bakifrån






Tjolöholm 30 och 31 mars 2012